Problemen bij het uploaden van lesmateriaal

De website is nieuw en werkt met een modern systeem alsook een degelijke hostaanbieder. Onze zéér bekwame Informaticus heeft ook gezorgd dat onze website goed in elkaar zit.

Het blijft natuurlijk nog steeds mogelijk dat er technische problemen zijn. In dat geval dien je contact op te nemen met ons. Vaak zijn er problemen vanwege menselijke/externe foutjes en daarom is het belangrijk dat je voor contactopname eerst even onderstaande mogelijkheden overloopt. Oplossingen komen dan op deze pagina te staan.

Belangrijke tip: probeer altijd even met een ander (recent) computerapparaat of browser. Als het dan wel lukt dan kan je meteen al uitsluiten dat het probleem bij Digimores ligt. Lees ook goed altijd de foutmelding en vermeld deze wanneer je met iemand contact opneemt.

Controleer op internetproblemen

Controleer of je internetverbinding optimaal is. Je moet dit herhaaldelijk testen: als slechts zéér af en toe een pagina niet laadt (maar het dus wel voorkomt) dan kan het dat het uploaden herhaaldelijk niet lukt omdat dit een langere laadtijd vraagt dan een gewone pagina.

Als je thuis een UTP-kabel (internetkabel) hebt dan kan je snel even je laptop of computer aansluiten op je router en je Wifi tijdelijk uitschakelen. Als je het probleem niet meer hebt kan dit er ook op wijzen dat je zich beperkt tot een storing op je draadloos signaal of Wifi. De modem even 5 seconden uitschakelen kan dan al soelaas bieden.

Gebruik geen verouderde of niet ondersteunende browser

Gebruik een recente browser en dus niet-verouderde browser. Aangewezen browsers zijn Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en Internet Explorer, maar natuurlijk dan wel de meest recente versie.

Gebruik je een verouderde of alternatieve browser download dan één van de bovenvermelde browsers. Gebruik je een oude computer probeer dan even met een moderner exemplaar.

Ook bij identieke versies kan even proberen met een andere computer een snelle test zijn om dingen uit te sluiten. Soms kan één specifieke computer problemen hebben die voor een modale gebruiker niet meteen merkbaar zijn. Even snel met een andere proberen kan veel tijd besparen.

Controleer je bestandsgrootte

Een bestand mag maximaal een omvang hebben van … MB. Indien je hierboven zit of je twijfelt probeer even snel met een willekeurig, klein bestand. Verwijder dit dan natuurlijk wel weer achteraf.

Controleer het bestandstype

Ben je zeker van de omvang controleer dan het bestandstype. Digimores ondersteunt alle courante bestandstypes. Kan je het bestand openen op je computer? Indien wel, is het wel een universeel bestandsformaat? Het beste is ook weer even snel proberen met een willekeurig bestand om een idee te krijgen van wat het mogelijk kan zijn. Irrelevante of dubbele bestanden moet je natuurlijk direct terug verwijderen.

Controleer de naamgeving

Het is uitzonderlijk, maar indien je niet meteen een idee hebt van wat het kan zijn en je bestandsnaam bevat een bepaald teken dan kan je dit even aanpassen. Zo kan je eveneens uitsluiten of het aan de bestandsnaam ligt. Ook de naamgeving op Digimores zelf kan je vereenvoudigen om ook dit dan weer uit te sluiten.

Ga na of dit aan de netwerkomgeving ligt

Het lijkt ons bijna onmogelijk maar het is mogelijk dat de school waar je op dat moment lesmateriaal wilt uploaden met een wel zéér strenge firewall-filter werkt. Controleer of je dit probleem op alle schoolcomputers hebt (nadat je bovenstaande zaken eventueel al hebt overlopen). Het meest eenvoudige is hetzelfde opnieuw proberen in een andere netwerkomgeving, bijvoorbeeld thuis of in een andere school.