Ik heb problemen bij het aanmelden

Mogelijke niet-technische problemen

Jouw registratie werd (nog) niet bevestigd

Je mag altijd de webmaster contacteren indien jouw registratie na een bepaalde tijd nog steeds niet werd bevestigd en je geen reden kan bedenken waarom dit bewust zou geweigerd worden.

Zorg natuurlijk dat je bij het registreren niet vergeet op de knop te drukken en dan een bevestiging van inzending op het scherm te zien krijgt.

Je bent een eerstejaarsstudent in de lerarenopleiding

Indien je lector uitdrukkelijk heeft gemeld dat je als eerstejaarsstudent de toegang tot Digimores geweigerd wordt dan is het vrij zinloos ons alsnog om toelating te vragen. Zeker indien je merkt dat je registratie niet bevestigd werd.

Je WAS een eerstejaarsstudent in de lerarenopleiding

Indien je reeds bent overgegaan naar een volgend jaar en je wenst dat je registratie van voorheen actief wordt dan gebeurt dit niet automatisch. Je zal in dat geval de webmaster moeten contacteren. Geef hierbij duidelijk de nodige gegevens (je gebruikersnaam, e-mail…)

Je bent geen leerkracht NC Zedenleer

Indien blijkt dat je geen enkele onderwijsgerelateerde rol speelt binnen het vak dan kan je de toegang tot Digimores ontzegd worden.

Je voert het onjuiste wachtwoord in

Vaak gebeurt het dat mensen menen dat ze vanwege technische problemen niet kunnen aanmelden terwijl het vaak een menselijke fout betreft. Vergis je er van dat je correct je wachtwoord intypt. Sommige mensen maken een zéér kleine fout, hebben een defecte toets op hun toetsenbord of een ander type toetsenbord waardoor ze soms onbewust missen.

Let ook op zaken zoals je CAPS-lock, je NUMBER-lock…

Gebruik de optie ‘Wachtwoord vergeten?’ indien je het wachtwoord niet meer kent.

Mogelijke technische problemen

Internetproblemen

Heb je af en toe een foutmelding bij het openen/laden van een website of een pagina dan kan dit mogelijk wijzen op internetproblemen. Als je op dat moment wilt aanmelden dan kan je een gelijkaardige foutmelding krijgen bij het laden. Dit is eerder uitzonderlijk maar sluit deze optie als eerste uit.

Je gebruikt een verouderde of alternatieve browser

Met alternatief bedoelen we een browser die weinig wordt gebruikt, bijvoorbeeld een browser van een minder courant, (mobiel) besturingssysteem. Indien je bijvoorbeeld met Android werkt dan probeer je best eens met de Chrome browser of Mozilla Firefox dan de met het toestel geleverde browser.

Indien je een browser gebruikt die al een tijdje oud is en niet werd geüpdatet dan is het mogelijk dat ons CMS-systeem dit niet langer ondersteunt.  Download in dat geval Firefox of Google Chrome en probeer het hier even mee.

Mocht je installatieproblemen ondervinden probeer dan te installeren met een offline setupbestand, Firefox kan op die manier geïnstalleerd worden. Klik hier.

Je toetsenbord staat verkeerd ingesteld

Het is mogelijk dat je onbewust je toetsenbordindeling hebt aangepast. Bij een recente (her)installatie van je besturingssysteem of een nieuwe computer kan het ook zijn dat de indeling nog niet juist staat ingesteld. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij Google Chrome OS of een Windows die niet via een Belgisch-Nederlandse distributeur werd gekocht. Ook bij een herinstallatie door een particulier kan dit vaak het geval zijn.

Probeer dit te uit te sluiten door in een tekstverwerker alle toetsen in te typen en te kijken of die overeenkomen met die op je toetsenbord. Krijg je bijvoorbeeld een ‘Q’ wanneer je ‘A’ indrukt dan kan dit erop wijzen dat je toetsenbord staat ingesteld op de Internationaal Amerikaanse indeling. Tracht via een computervaardige kennis dit op te lossen. Heb je Digimores dringend nodig gebruik dan een ander computertoestel. Kan je niet meteen iemands hulp inroepen mag je contact opnemen met de webmaster.

Problemen met Digimores

Wij werken met een modern systeem waarbinnen onze website functioneert en een degelijke serverhost. Toch kan het natuurlijk dat wij ook met technische problemen kampen. Indien dit nog niet duidelijk is via de startpagina kan je contact opnemen met de webmaster.

Je ontving geen bevestigingsmail

Controleer of er niets in je ongewenste mail zit of in een andere map. Indien je écht niets hebt ontvangen neem je best contact op met de webmaster. Bij het registreren moet je er altijd voor zorgen dat je alles correct intypt.